til Regatta i Silkeborg var jeg et smut forbi vinteltet, hvor der var flere gode røde og hvide vine på kortet - det blev dog til et glas bobler fra Deutz, jeg har før fået deres demi-sec, men denne brut var også behagelig med noter af blomster og citrus, en flot gylden farve og fin cremet krop - skål!
denne premier cru champagne er lavet af 80 % Chardonnay og 20 % Pinot Noir, hvor Chardonnay giver frugt og friskhed, mens Pinot giver krop og struktur, der er brugt 20 % réserve vin, mosten ligger 7 måneder "sur lie" (på bundfald / gærrester) på ståltanke (75 %) og egetræsfade (25 %), druerne kommer fra premier cru marker i Vertus og er lavet på tre sammenhængende årgange - en rigtig god champagne som gik fint til skaldyrsfad med østers, hummer og kaviar
til Regatta i Silkeborg spiste jeg skaldyrsfad med jomfruhummer, østers, krabbeklør, blåmuslinger og skalrejer og hertil en fantastisk Chablis fra premier cru marken Fourchaume - en flot gyldengul farve og dejlig frisk citrus samt mineralsk kalk - super match!
Kommentarer
Send en kommentar